Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliárdokat fizetett ki offshore cégeknek az Orbán-kormány
  2013-04-14 20:39:20, vasárnap
 
  Milliárdokat fizetett ki offshore cégeknek az Orbán-kormány

Az volt a vizsgálati szempont, hogy ,,olyan vállalkozásokat támogassanak, amelyek hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen képesek hozzájárulni Magyarország felzárkóztatásához" - ezt válaszolta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, miután jobbikos képviselők 74 - köztük számos offshore-cég - vissza nem térítendő állami támogatásáról kérdezték.

Németh Lászlóné Rogán Antal társaságában

Volner János és Szilágyi György tételesen felsorolva az általuk összegyűjtött 74 cég nevét, az elnyert pályázati forrást, megnevezve a társaságok tulajdonosait, bejegyzett székhelyüket - arra kértek választ Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, milyen tulajdonosi struktúrájú szervezetek részesülnek az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyarország költségvetése által közösen biztosított forrásokból.

A Jobbik által összeállított lista azt mutatja, hogy a sok esetben külföldön bejegyzett vagy külföldi - ciprusi, szlovák, osztrák székhellyel rendelkező - cégek több tíz, illetve több száz millió forintos támogatáshoz juthattak különböző projektekhez.

A parlament honlapján megtalálható miniszteri írásos válasz alapján a tárcavezető tételesen válaszolt a Jobbik kérdéseire, felsorolva, hogy az említett vállalkozásokkal mennyi volt a szerződött összeg, mennyi volt a kifizetett előleg és a számla alapú kifizetés összesen, illetve mikor történt az utolsó kifizetés, és mennyi volt az összege. Németh Lászlóné válaszában azt írta: a párt által említett 74 pályázóval kapcsolatban a vonatkozó támogatási konstrukciók esetében az volt a támogatási döntés előkészítése során kiemelt vizsgálati szempont, hogy ,,olyan vállalkozásokat támogassanak, amelyek hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen képesek hozzájárulni Magyarország és az érintett kisebb földrajzi terület fejlesztési terveihez és felzárkóztatásához".

Mint a miniszter írta, ennek megfelelően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elsősorban azt vizsgálta, hogy a vállalkozás képes-e megvalósítani a kiírásban szabott feltételeket, a projekt műszakilag és pénzügyileg megfelelően előkészített-e, képes-e a fejlesztéssel létrejött projekteredmény az új, hozzáadott érték megteremtésére, és hozzájárul-e az indikátorok teljesítéséhez össztagállami szinten.

A felsorolt cégek között van többek közt az 51 536 995 forintot elnyert Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. is, amely az újzélandi Coffe Green Bean Limited résztulajdonában áll. Az Interacitive Net Design Kft.188 960 500 forint vissza nem térítendő támogatást kapott, és egyedüli tagja a Cipruson bejegyzett IN D Group Holding Limited nevű cégnek. 65 684 400 forintot kapott a Happy Company Élelmiszer Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. amelynek résztulajdonosa a belize-i cégbíróságon jegyzett Jodo Investment Ltd.

A jobbikos politikusok ,,kutatómunkája" több magyar politikus érintettségét is feltárta, így a következő hetekben - mint írták - ,,újabb meglepetésekkel fognak előrukkolni". Volner azt is írta, az érintett befolyásos csoportoktól már kaptak ,,jóindulatú figyelmeztetéseket", és a befolyásos csoportokat érzékenyen érintő kérdés miatt ,,dühödt és durva támadásokra számítanak".

Forrás: propeller.hu

sokkaljobb-kommentár: Ezek a nyertesek nem vesznek részt az egyenlő közteherviselésben, nem, vagy csak nagyon kevés adót fizetnek be az államkasszába. Amióta Cipruson nagyjából bedőlt az offshore lehetőség, azóta a bennfentes információnak ,,köszönhetően" ezek az itthoni adóelkerülők továbbálltak: irány Szingapúr és a karibi szigetvilág adóparadicsomai.

A magyar termőföld bérleti lehetősége is sajnos offshore lovagok kezébe került, és az adóelkerülés ellenére kapják a milliárdos támogatási pénzeket. Azok a kisgazdák, akik ,,csak" megélni szeretettek volna a földből, félelmetes hátrányba kerültek. A választási ígéret ellenére nincs alkotmányos védelem alatt a föld, a víz, az egészség és a nyugdíj, vagyis a társadalom négy alappillére. Az egykulcsos adó viszont kedves, mert általa 400-500 ezer forinttal több marad az álláshalmozók számláján.

Amennyiben valóban nemzeti lenne a kormány, ilyen ügyek nem fordulnának elő! A magyar államot és a magyar társadalmat megkárosítók jutalmazásáról szól tulajdonképpen a nóta, és nem az elszámoltatásról és felelősségre vonásról. Remélhetőleg a jobbik nem áll meg fél úton, és megtudjuk a teljes igazságot! Az igaz szóért nálunk bűnhődés jár, és nem elismerés, ami azt bizonyítja, hogy nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi válságban is szenvedünk! Az igaz szónak és az igazságnak viszont érvényt kell szerezni, mert lent maradunk a gödör alján, ahová az elmúlt 23 év ,,elitje" taszította Magyarországot!

Békéscsaba, 2013. április 14.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,Az IMF és a Világbank csak akkor adjon hitelt egy országnak, ha agresszív népességcsökkentő programokat indít el." (Henry Kissinger)

http://www.sokkaljobb.hu/content/milli%C3%A1rdokat-fizetett-ki-offshore-c%C3%A9ge knek-az-orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: résztulajdonában, elszámoltatásról, vállalkozásokkal, vállalkozásokat, beruházásaikkal, adóparadicsomai, meglepetésekkel, résztulajdonosa, projekteredmény, tulajdonképpen, megteremtésére, teljesítéséhez, magyarországot, jutalmazásáról, támogatásáról, összeállított, összegyűjtött, érintettségét, megvalósítani, tulajdonosait, államkasszába, álláshalmozók, össztagállami, fejlesztéssel, költségvetése, kutatómunkája, információnak, cégbíróságon, minisztertől, támogassanak, társaságában, milliárdokat, magyarország, remélhetőleg, székhelyüket, megkárosítók, vizsgálati szempont, általuk összegyűjtött, elnyert pályázati, társaságok tulajdonosait, parlament honlapján, tárcavezető tételesen, említett vállalkozásokkal, szerződött összeg, kifizetett előleg, számla alapú, utolsó kifizetés, párt által, vonatkozó támogatási, támogatási döntés, érintett kisebb, miniszter írta, Németh Lászlóné, Németh Lászlóné Rogán Antal, Volner János, Szilágyi György, Európai Regionális Fejlesztési Alap, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Café Frei Vendéglátó, Kereskedelmi Kft, Coffe Green Bean Limited, Interacitive Net Design Kft, Group Holding Limited, Happy Company Élelmiszer Termékeket Gyártó, Forgalmazó Kft, Jodo Investment Ltd, Amióta Cipruson, Henry Kissinger,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Jó éjszakát  képre írva  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Pillangó  Az Európai Unió is foglalkozik...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Naplemente  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 26  Gondolatok az életről és szere...  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A fák lelke  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  A végzet az  Ez a jó az alvásban.  Aki szeret, annak senki sem id...  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Mírjam barát...  William Shakespeare idézet  Esti kép  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Alvó cica  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  A föld szépségéért  Paul David Tripp Április 25  Különös!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A Mester kezének érintése  Ma  Az idő elsodorja létezésünk  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Muratáj  Föld napja április 22  Volt egy...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vizsgálati szempont, általuk összegyűjtött, elnyert pályázati, társaságok tulajdonosait, parlament honlapján, tárcavezető tételesen, említett vállalkozásokkal, szerződött összeg, kifizetett előleg, számla alapú, utolsó kifizetés, párt által, vonatkozó támogatási, támogatási döntés, érintett kisebb, miniszter írta, vállalkozás képes-e, kiírásban szabott, projekt műszakilag, fejlesztéssel létrejött, indikátorok teljesítéséhez, felsorolt cégek, újzélandi Coffe, belize-i cégbíróságon, jobbikos politikusok, következő hetekben, érintett befolyásos, befolyásos csoportokat, offshore lehetőség, bennfentes információnak, itthoni adóelkerülők, karibi szigetvilág, magyar termőföld, adóelkerülés ellenére, milliárdos támogatási, választási ígéret, társadalom négy, álláshalmozók számláján, magyar államot, magyar társadalmat, teljes igazságot, igaz szóért, igaz szónak, igazságnak viszont, gödör alján, résztulajdonában, elszámoltatásról, vállalkozásokkal, vállalkozásokat, beruházásaikkal, adóparadicsomai, meglepetésekkel, résztulajdonosa, projekteredmény, tulajdonképpen, megteremtésére, teljesítéséhez, magyarországot, jutalmazásáról, támogatásáról, összeállított, összegyűjtött, érintettségét, megvalósítani, tulajdonosait, államkasszába, álláshalmozók, össztagállami, fejlesztéssel, költségvetése, kutatómunkája, információnak, cégbíróságon, minisztertől, támogassanak, társaságában, milliárdokat, magyarország, remélhetőleg, székhelyüket, megkárosítók, felelősségre, fenntartható, eredményesen, hozzájárulni, adóelkerülés, előkészített, feltételeket, megtalálható, csoportoktól, továbbálltak, adóelkerülők, projektekhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.